Direktorijat za Istrage i Ekonomskog kriminala i Korupciju u Prizrenu su uhapsili tri osobe osumnjičene da su počinile kazneno djelo prevare: Ibrahim. I. (1945), Nysret. K. (1962), Murat. K. (1973).

Osumnjičeni su, navodno, u suradnji s drugim osobama prevarili nekoliko građana Prizrena predstavljajući se da su operatori privatne firme IPKO. Oni su prevarili građane predstavljajući se kao da su ovlašćena lica kompanije IPKO za postavljanje antena na različitim tačkama i da građani prvobitno moraju platiti određenu sumu a kasnije će mjesečno biti plaćani za kiriju zbog postavljenih antena. Tako su jednom građaninu regiona Prizren uzeli 12.000 (dvanaest hiljada) eura u 2009. godini i do sada nisu ispunili sporazum, i ispada da je prevaren.

Takvi slučajevi su prijavljeni i u regionu Prištine i Uroševca. Slučajevi su uspješno rješeni od strane Direktorijata za Istrage i Ekonomskog kriminala i Korupciju gdje je nekoliko njih uhapšeno i poslati su organima pravosuđa.

Istrage povodom ovih slučajeva se nastavljaju i na osnovu preliminarnih istraga vidi se da su sada uhapšene osobe navodno radile i u drugim regionima Kosova.