Predstavnici Komisije za nestala lica tokom rata na Kosovu 1999. godine saopštili su juče da u selu Sijarina kod Medveđe nije pronađena grobnica.

Komisija je teren od 50 ari istraživala, na osnovu ranije inforamcije da se u toj višenacionalnoj sredini nalazi masovna grobnica sa tijelima Albanaca.

"Na sumnjivoj deonici su iskopana 14 kanala i do dubine od jednog metra. Nismo naišli na tragove masovne gobnice, niti na tragove bilo kakvog groba. Utvrdili smo da zemlja na toj deonici nije pomerana. Dakle, nema nikakvih dokaza i informacija je bila lažna",  kazao je za “Blic” Prenk Gjetaj, vođa delagacije Prištine za nestala lica.

Radovi na pretraživanju sumnjivog terena, koji se nalazi pored pravoslavnog groblja u Sijarini, počeli su prekjuče, a završeni juče.

Pored članova prištinske i srpske delegacije, koje čine zajedničku Komisiju za nestala lica, pretraživanju terena u Sijarini prisustvovali su i predstavnici UNMIK-a, EULEX-a, Međunarodnog komiteta za nestala lica sa sjedištem u Sarajevu i predstavnici Suda za ratne zločine u Beogradu.