Policija Kosova je uhapsila osam osoba osumnjičenih za trgovinu ljudima, sve građane Kosova, i identifikovala jednu žrtvu trgovine, 22-godišnjakinju, kojoj je obećana udaja. Izvori Telegrafa su rekli da je žrtva trgovine bila trudna (peti mjesec) dok je jedan od uhapšenih bila i njena svekrva. U saopštenju za medije stoji da su sve uhapšene osobe bile iz jednog sela kraj Lipljana.

“Tokom istrage slučaja istražitelji su osigurali dokaze i svjedočenje da je žrtva bila vrbovana od strane glavnog osumnjičenog Valona. S (1987) koji je i žrtvi obećao udaju. Isti se sumnjiči da je sistematski putem prinude i upotrebom sile primorao žrtvu na seksualne odnose sa različitim klijentima u zamjenu za novac", stoji u saopštenju.

Žrtva je bila pod kontrolom tri mjeseca i osumnjičeni su zaradili dosta novca od usluga koje je žrtva davala klijentima.

Drugi osumnjičeni su pomagali u izvršenju krivičnog djela. Žrtva je smještena i pružena joj je adekvatna medicinska pomoć.

Uhapšene osobe su: Valon. S 1987, Sevdije S 1965, Hasan. Z 1970, Agron Q, Përparim. K 1984, 6. Hajrije. H 1956, Hazir. M, 1949, Rexhep.T, 1941.