Jedan Albanac sa juga Mitrovice je među osam osoba koje su do sada identifikovane za umješanost u ubistvo policajca Specijalne jedinice, Envera Zymberija. Dnevnik "Zëri" prenosi da je "ime jednog Albanca na listi osumnjičenih koje je potvrđeno od strane jednog od dvojice glavnih istražitelja posljednjih dešavanja na sjeveru Kosova, glavnog okružnog tužitelja Mitrovice, Shyqri Syle".

Syla je za list izjavio da Albanac na "crnoj listi" se sumnjiči da je pomagao počiniteljima krivičnog djela, dok je isti pokušao da uništi dokazni materijal, koji je korišćen tokom izvršenja krivičnog djela.

"Osim šest osumnjičenih za ubistvo koji su stanovnici Zubinog Potoka i okoline, tužilaštvo na listi osumnjičenih ima i druge dvije osobe, jednog Srbina i jednog Albanca, koji se sumnjiče za krivično djelo pružanja pomoći počiniteljim krivičnog djela", izjavio je u utorak Syla.

Albanac, koji na jugu Mitovice vodi jedan salon za prodaju djelova automobila kao i Srbina sa sjevera, prema riječima Syle, su privedeni na ispitivanje u svojstvu osumnjičenih.