Zamjenik crnogorskog premijera, Svetozar Marović je izjavio da bi želio da Beograd pokaže strpljenja prema Podgorici povodom uspostavljanje diplomatskih odnosa sa Kosovom te je naglasio da će umnogomo uticati šta će se povodom Kosova odlučiti pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.

Marović je uvjeren da imenovanje ambasadora neće ići brže od ispunjenja uslova koji su poznati te ponovio da će Crna Gora ponovo razmotri odluku za priznavanje neovisnosti Kosova, ako MSPH proglasi neovisnost Kosova nezakonitom.

"Crna Gora nije proizvela neovisnost Kosova. Ona je samo prihvatila realnost", rekao je Marović za beogradske medije. Marović je rekao da razumije bijes u Beogradu, ali "odluka Crna Gora ne može promijeniti status Kosova, ali je mogla ugroziti svoje interese u euroatlantske integracije".

"Zbog toga očekujemo da će Beograd razumjeti", rekao je Marović, koji je prethodno nekoliko puta rekao da je lično protiv uspostavljanje diplomatskih odnosa sa Kosovom prije nego li MSPH objavi presudu.