U posljednja 24 sata u regionima Prizrena, Prištine i Gnjilana kosovska policija je zaplenila 11 kg  i 41 kesu marihuane i uhapsila četiri osumnjičene osobe.

Zvaničnici policije su na graničnom prelazu Vrbnica u saradnji sa kosovskim carinicima tokom kontrole jednog automobila marke „Volkswagen“ koji je dolazio iz Albanije na Kosovu pronašli oko 10 kg marihuane. Ovom prilikom je uhapšena jedna osoba kojoj je određen pritvor u trajanju od 48 sati.

Policijsko odjeljenje za borbu protiv droge u  Prištini je uhapsilo dvije osumnjičene osobe jer je kod jedne od njih pronađeno i zaplenjeno sedam kesa sa marihuanom od po 12,5 grama. Osumnjičenjima je, takođe određen pritvor od 48 sati.

U Podujevu je istog dana, na osnovu dojave i naloga tužitelja, izvršen  preteres jedne kuće i tom prilokm pronađena su 132 grama marihuane podjeljena u 24 kese, kao 15 cigareta napunjene marihuanom.

Ovom prilikom je, osim pomenute količine droge zaplenjeno i nešto više od tri hiljade eura. Policiji je poznat osumnjičeni koji nije bio kod kuće tokom pretresa i za njim se traga.
 
Istražno odjeljenje za trgovinu i borbu protiv droge u Gnjilanu je u kući jednog osumnjičenog pronašlo i zaplenilo 891 gram marihuane. Osumnjičeno, je od strane javnog tužitelja određen pritvor od 48 sati.