KFOR je potvrdio da je u regionu Zubinog Potoka, pojačano je prisustvo, kao podrška EULEX-u koji istražuje ubistvo pripadnika kosovske policije.

KFOR je pojačao prisustvo, kako bi istražitelji i pripadnici EULEX policije mogli da obavljaju dužnost i obezbjede sigurno i mirno okruženje, saopšteno je iz KFOR-a.

“Već treći dan KFOR podržava EULEX u istrazi u vezi sa kriminalnim radnjama koje su izvršene u proteklih nekoliko nedjelja, kao i u potrazi za osumnjičenima koji se terete da su učestvovali u tim radnjama”, kaže se u saopštenju dostavljenom medijima.

“Ta podrška je usmerena na istragu vezanu za ubistvo pripadnika kosovske policije 26. jula u okolini Zubinog Potoka”, navodi se u saopštenju i dodaje da će vojnici zaštiti miroljubivo stanovništvo od počinilaca ovih kriminalnih radnji i od radikalnih elemenata koji su odgovorni za izazivanje nereda.

Potraga će se nastaviti sve dok odgovorna lica ne budu izvedena pred lice pravde i time osigura vladavina prava na Kosovu, precizira se u saopštenju.

EULEX policija je uz podršku KFOR-a na području Zubinog Potoka u protekla dva dana pretresla nekoliko objekata koji su u privatnom vlasništvu u potrazi za osumnjičenim licima koja su učestvovala u ubistvu kosovskog policajca Envera Zymberija.