Osumnjičeni za ubistvo pripadnika policijske specijalne jedinice na Kosovu, Envera Zymberija nemoraju se puno brinuti zbog poternice koju je izdao EULEX i Policija Kosova. Prema izvoru iz Policije Kosova od prvoga dana kada su međunarodne snage pokrenule operaciju radi hvatanja osumnjičenika, oni su imali informacije prije nego li je akcija započeta. Oni su mirno, pod pratnjom MUP-a Srbije i nadzorom na putevima od strane Civilne zaštite (Vojska Srbije), sklonjeni iz svojih domova i uputili se prema Srbiji, navodi izvor iz Policije.

Osumnjičeni za ubistvoo, Vladan Tihomira Rakić, pod nadimkom Boca, Slobodan Blagoja Vučinić, pod nadimkom Sloba, Radomir Uroša Kasalović, Ratomir Raduna Božović, s nadimkom Dude i Radovan Zorana Radić, zvani Krelac, iz Zubinom Potoka su prešli u Leposavić, Lešak i odatle su preko seoskih puteva prko sela Vračevo i Tresava, na granici Kosovo-Srbija, preko magistralnog puta Raška-Novi Pazar, rekao je izvor za portal LajmeShqip.

Osumnjičenici su svi iz sela Zupče i Jagenica opština Zubin Potok. Jagenica je selo u kome je rođen predsjednik paralelne opštine Zubin Potok, Slaviša Ristić.

S druge strane, kriminalna grupa Zvonka Veselinovića, koja je uzela učešće u paljenju graničnog prelaza Jarinje je u stanju pripravnosti. Kako ne bi pala u ruke EULEX-u i KFOR-u, MUP Srbije im je naredio da oni za svaki slučaj svake noći mjenjaju kuće ili stanove. Na ovaj način, prema MUP-u, osumnjičeni za paljenje graničnog prelaza neće moći da padnu u ruke međunarodnjaka i Policije Kosova.

Također, izvor je dodao da su SIA i MUP Srbije pokrenuli istragu o doušniku koji je dao imena i prezimena osumnjičenih za ubistvo Envera Zymberija.

Krimilane grupe su zapriletile takozvanim strukturama srpske policije na Kosovu da ukoliko ih EULEX i Policija Kosova uhapsi ne odaju ko ih je ohrabrio da pale granične prelaze i da ubiju policajca Kosova. Za to, dodaje izvor portala, angažovani su mnogi srpki policajci  i vojnici Srbiji kako bi branili kriminalce od hapšenja od strane međunarodnjaka na Kosovu.