Nekoliko sati nakon što je potvrđena optužnica, Fatmir Limaj je govorio o svom slučaju u emisiji Interaktiv na KTV-u. Na početku je izjavio da se po prvi put priprema okriviti Vladu Kosova zbog zahtjeva koji je ona uručila Ustavnom sudu na razjašnjenje imuniteta poslanika.

"Vlada Kosova je napravila jedan neustavan čin. Vrijeme će pokazati a i ja ću svjedočiti. Neću dopustiti da se to zataška kao i mnogi drugi slučajevi", rekao je Limaj.

On je dalje dodao da "ne zna razlog zašto je Vlada to učinila, da li je to zbog političkog marketinga ili zbog političkog pritiska".

On je najavio javno objavljivanje činjenica, imena pojedinaca koji su "osmislili" dva slučaja protiv njega, onaj u vezi Ministarstva transporta i slučaj Klečka.

"Postoje činjenice. U oba slučaja. Radi se o osobama u vrhu, kako međunarodnom tako i domaćem. Nikoga neću štedjeti. Kada poče suđenje postaće sve javno", dodao je Limaj.

Bivši komandant "Čelik" ubjeđen da će pravda pobjediti, rekao je da vrijeme pokazati da je rat Oslobodilačke vojske Kosova (UÇK) bio pravedan i ovaj slučaj nije ništa više nego izmišljotina zarad političkih interesa.

Snažnu kritiku, Limaj je uputio predsjedniku PDK, Hashimu Thaçiju koji je učinio nefunkcionalnom Demokratsku partiju Kosova.

"PDK već 11 mjeseci ne funkcioniše. Od kraja izbora. Pitajte predsjednika", rekao je potpredsjednik PDK Fatmir Limaj.