EULEX je potvrdio da traga za šestoro osumnjičenih za ubistvo pripadnika Kosovske policije u julu kod graničnog prelaza Jarinje. U pretresu četiri kuće u selu Zupče zaplijenjeni su dokazi, ukjučujući i oružje - kažu u EULEX-u.

Pripadnici EULEX-a i kosovske policije, jutros su uz podršku KFOR-a pretresli četiri kuće u selu Zupče i zaplijenili dokaze, uključujući i oružje, u vezi sa istragom ubistva policajca, izjavila je portparol EU misije na Kosovu Irina Gudeljević.

"EULEX može da potvrdi da postoji šest naloga za hapšenje osoba osumnjičenih za umešanost u ubistvo pripadnika sprecijanih jedinica ROSU", rekla je Gudeljević.

Ona je dodala da su pretresom četiri kuće jutros zaplijenjeni dokazi u vezi sa istragom. Gudeljević je najavila je da će EULEX imati ovakve akcije i u budućnosti.

Ona je u ime EULEX-aa pozvala lokalnu zajednicu na sjeveru Kosovae da podrži vladavinu prava i da pomogne u naporima da se počinioci teških krivičnih dijela izvedu pred lice pravde.

"To će biti za dobrobit svih", poručila je Gudeljević.

Jutros je na sjeveru Kosova sprovedena operacija u vezi sa ubistvom kosovskog policajca koje se dogodilo 26. jula. Istragu zajednički vode EULEX i Kosovska policija.