Na sjeveru Kosova u toku je akcija specijalnih snaga Eulexa u okviru istrage o ubistvu policajca u neredima na administrativnim prelazima na Kosovu.

Glasnogovornikl Eulexa Nikolas Hoton rekao je da je policijska akcija u toku i da se sprovodi na teritoriji Zubinog Potokla i Zupča.

"Specijalne snage Eulexa uz podršku Kfora jutros sprovode operaciju u oblasti Zubin potoka i Zupča. Akcija je povezana s krivičnom istragom o ubistvu pripadnika kosovske policije 26. jula u blizini Zupča", kazao je Hoton.

"Istragu ovog ubistva vode Eulex i kosovka policija. Lokalne vlasti su informisane o ovoj akciji koja se izvodi da bi se ojačala vladavina prava i priveli pravdi odgovorni za ovaj zločin", dodao je portparol Eulexa.

Kako javljaju mediji, jake snage Kfora i Eulex policije ušle su jutros oko 05.30 u selo Zupče i započele pretres domaćinstava u potrazi za počiniocima ubistva pripadnika jedinice ROSU krajem jula.

Podsjetimo u neredima koji su nastali na sjeveru Kosova, nakon što su specijalne jedinice kosovske policije ROSU intervenisale na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, stradao je Enver Zymberi, pripadnik Kosovskih specijalnih snaga. On je ranjen snajperom u glavu u blizini prelaza Brnjak.