"Kosovska policija ima dovoljno kapaciteta da se izbori sa paralelnim strukturama na sjeveru, ali u tom dijelu Kosova neće biti akcije oluja", izjavio je potpredsjednik vlade Hajredin Kuçi.

Kuçi je u inrevjuu listu Zëri rekao da kosovske vlasti na predstojećoj rundi dijaloga sa Beogradom neće pristati na promjenu carinskog pečata.

On je rekao da sjever Kosova neće biti tema dijaloga Beograda i Prištine.

“Kosovo, uprkos povećanom međunarodnom pritisku, neće pristati da potpiše bilo kakav sporazum sa Srbijom o carinskim pečatima, ako se traži njegova promjena”, rekao je Kuçi u intervjuu listu “Zëri”.

On navodi da se tokom slijedeće runde dijaloga očekuje uzajamno priznavanje carinskih pečata.

"Očekujemo priznavanje naših pečata u Republici Srbiji i priznavanje pečata Republike Srbije u Republici Kosovo. Stav Vlade je da pečati budu predstavljeni kakvi su sada, i promjene neće biti", rekao je Kuçi.

On smatra da kosovska policija ima dovoljno kapaciteta da se izbori sa paralelnim strukturama na sjeveru, ali da u tom dijelu Kosova neće biti akcije "oluja".

"Neće biti akcije koja bi zastrašila naše srpske građane", rekao je on i dodao da niko do sada, uprkos pritisku Srbije, nije zatražio uvođenje pitanje sjevera Kosova u dnevni red dijaloga, kao i da niko nije do sada razgovarao o davanju specijalnog statusa severnom dijelu Kosova, gdje živi većinski srpsko stanovništvo.