Stanovnici sela Zupče blokirali večeras put koji vodi prema Zubinom Potoku zbog pokušaja hapšenja osumnjičenog za ubistvo pripadnika ROSU, javlja RTK.

Radio televizija Kosova javila je da su lokalni Srbi blokirali put zbog akcije hapšenja osumnjičenog za ubistvo pripadnika Specijalne jedinice PK-a.

Regionalni portparol PK za Mitrovicu Besim Hoti je za RTK izjavio da policija nije imala nikakvu akciju hapšenja i potvrdio da je put Mitrovica - Zubin Potok, kod sela Zupče, blokiran.

Povod za ponovno vraćanje barikada u tom mjestu, koje se nalazi u opštini Zubin Potok, bio je, kako su rekli, današnji pokušaj Eulex policije da uhapsi jednog njihovog sunarodnika.

Na putu su postavljeni balvani i teška mehanizacija, kojima je onemogućeno kretanje automobila pomenutim putnim pravcem, koji vodi ka administrativnom prelazu Brnjak na krajnjem sjeveru Kosova.

Srbi se večeras nalaze na ovoj barikadi, mahom u putničkim automobilima koji su tu parkirani.

Ova barikada je bila uklonjena nakon što su predstavnici Vlade Srbije nedavno postigli privremeni sporazum sa komandantom Kfora Erhardom Bühlerom.
Niko od Srba koji su večeras bili na barikadi nije mogao da do kada će prepreke na putu ostati.

Na prelazu Brnjak večeras se, pored pripadnika njemačkog Kfora, nalaze pripadnici Eulexa i Policije Kosova.