Ministar unutrašnjih poslova Bajram Rexhepi poručio da će Policija Kosova uspostaviti kontrolu na cijeloj teritoriji Kosova, i da ima podršku svjetskih faktora za to.

On je u Gračanici rekao da to uključuje i sjever, kao i da kosovske institucije u tome imaju podršku međunarodne zajednice.

"Nećemo dozvoliti nezakonitosti ni na jednom dijelu teritorije", rekao je Rexhepi.

"Pravi građani sjevera Kosova su već 12 godina taoci raznih kriminalnih i radikalnih grupa. Mi ćemo sprovesti red i zakon na cijeloj teriotoriji", kazao je Rexhepi prilikom posjete policijskoj stanici u Gračanici, javio je radio KiM.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, koji je policijsku stanicu u Gračanici posjetio sa zamjenikom kosovskog premijera Slobodanom Petrovićem, pohvalio je rad ove policijske stanice, navodeći da je ona dobar primjer međuetničke saradnje.

"U procesu smo definisanja i administrativne teritorije opštine Gračanica kako bi u tom cilju povećali broj policajaca, jer su do sada i komandir i svi policajci u Gračanici pokazali profesionalnost u radu", kazao je Rexhepi.

Petrović je kazao da je cilj posjete da se policija i građani ohrabre u daljoj saradnji.

"Oni koji se bave kriminalom nisu naši partneri, oni nemaju etničku pripadnost. Svi građani hoće mir, perspektivu i bolji život", kazao je Petrović.

Delegacija kosovske vlade posjetila je danas i Prilužje, gdje se gradi most koji će susjedna albanska sela, preko Prilužja, povezati sa glavnom magistralom Priština - Mitrovica.