Nakon sastanka sa predsjednikom opštine Ramadanom Mujom, zamjenik premijera i ministar za trgovinu Mimoza Kusari-Lila izjavila je da je u Prizrenu lično došla kako bi dala podršku povećanju domaće proizvodnje nakon uvođenja recipročnih mjera prema Srbiji.

 
“Ideja je da se i dalje pospešuje povećanje proizvodnje u Prizrenu, da se vide prednosti koje daje opština proizvodno orijentisanim firmama. Ja sam tu da podržim proizvonju hrane, tekstila i metalurgije. To u stvari predstavlja bazu razvoja  Kosova i vjerujem da je to dobar model  i za prizrensku i mnoge druge opštine “, kazala je Kusari–Lila obećavši smanjenje birokratskih mjera u cilju povećanja domaće proizvodnje ponovivši da recipročne mjere uvedene prema Srbiji daju pozitivne efekte.
 
“Ni najveći optimisti nisu očekivali ovako pozitivne efekte, ali vjerujem da je ovo samo početak stabilizacije trgovine u regionu. Mi smo spremni za liberalizaciju tržišta, ali sve to mora biti na bazi reciprociteta i međusobnog uvažavanja. Nemože neko uvoditi embargo na robu sa Kosova a da mi ostanemo neutralni ili indiferentni”.
 
Nakon sastanka sa predsjednikom ona je posetila više proizvodnih preduzeća, među njimai Silos u Zrzu, gdje se lično uvjerila sa stanjem oko prozivodnje brašna od domaće, pšenice koja se nabavlja iz Francuske, ali iz Rusije.