Snage Muamera Gaddafija uspjele su da oslobode Muhameda, jednog od njegovih sinova, a na drugoj lokaciji pronađeno je tijelo za koje se pretpostavlja da je drugi Gadafijev sin Khamis.

Al Jazeera je objavila da su u Tripoliju pronađena dva tijela, od kojih jedno najvjerovatnije pripada drugom Gaddafijevom sinu.

Muhamed Gaddafi jedan je od trojice Gaddafijevih sinova koje su zarobili pobunjenici. Gaddafijeve snage zatim su upale u kuću u kojoj je Muhamed bio zatvoren i oslobodile ga poslije sukoba sa stražarima, objavio je arapski kanal.

Libijski pobunjenici su zarobili još jednog Gaddafijevog sina, Sadija, izvjestila je Al Arabiya, pozivajući se na izvore iz Prelaznog nacionalnog vijeća. Dvojica sinova libijskog vođe - Saif el-Islam i Muhamed, zarobljeni su sinoć.

Arapska televizija je prenijela i da su se Gaddafijeve snage u ponedjeljak sukobile s pobunjenicima u blizini granice s Tunisom.

Gaddafijeve snage su granatirale pobunjeničke položaje kod Bukamasha, 17 kilometara od granice s Tunisom, kako bi zaustavile pokušaj pobunjenika da dođu do graničnog prelaza Ras Jadir, prenosi Reuters.