Marko Jakšić, takozvani predsjednik opština i srpske zajednice Kosova, predsjednik Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice i jedan od lidera Srba na sjeveru Mitrovice optužio je u utorak tokom sastanka u Leposaviću vlasti u Beogradu za izdaju Srba sa Kosova, objavili su izvoru sa sjevera, prenosi Koha Ditore. Prema njegovim rječima, Srbi sa Kosova su protiv sporazuma Tadić-Thaçi.

"Ne može se izdaja dešavati u mraku. Zajednički sastanak četiri opština na sjeveru trebalo bi biti transparentan. Doveli ste nas ovdje, gdje ima mjesta za samo 120 ljudi, što je nemoguće. Održavate sastanak bez članova opštinskih vijeća i bez prisustva medija", rekao je Jakšić na početku sastanka, prenose izvori i dodaju da je sastak prekinut i nezna se da li će se nastaviti.

Na sastanku predstavnika Srba sa sjevera Kosova očekuje se da odluče o prihvatanju sporazuma postignutog između KFOR-a i srpskih zvaničnika, kao i po pitanju uklanjanja barikada.

Susret je započeo sa zakašnjenjem od oko 35 minuta, a kako prenose mediji sastanku je prisustvovao i takozvani predsjednik mitrovačkog okruga, radenko Nedeljković i lideri političkih partija na sjeveru.