Šokantni slučaj ubistva dviju žena, supruge i jedne radnice od strane Albanca sa Kosova Shani S. je šokirao cijelu švicarsku javnost.

Maltretirao ju je godinama, tukao redovno i čak sjekao makazama. Juče je Sadeta S. odlučila da ne trpi više ovu torturu i da napusti svoga supruga.

Ovo je tragična historija jednog neuspješnog bjekstva. Shani S ju je pratio te u neposrednoj blizini željezničke pruge odlučio da puca iz vatrenog oružja na svoju ženu. Fatalni pucanj. Sadeta S. je pala na tlo sva krvava i umire na licu mjesta.

Shania je nastavio da hoda dalje, i počeo govoriti ljudima na ulici da je naoružan. Odlazi u ured socijalne radnice Daniele H, (48 godina) u koju takođe ispaljuje hitac. Ona je kasnije podlegla ranama u bolnici. Policija je došla ubrzo i uhapsila osumnjičenog, koji nije pružao otpor prilikom hapšenja.



Albanska porodica sa Kosova je imala 6 djece - 5 kćeri i jednog sina. Sadetin rođak, Shqiprim Badalli je izjavio da je Shani optuživao svoju suprugu zbog načina na koji se njegove kćeri ponašaju, sve starije od 18 godina.

"Samo su dvije kćeri živjele u skladu sa muslimanskom tradicijom i bile su djevice. Tri druge kćeri su bile sramota za porodicu, mislio je Shani", izjavio je Shqiprim za Blick. On je rekao da se Shani stideo svojih kćeri, a u posljednje vrijeme je počeo redovno obavljati namaze. Shani nije htio njegove kćeri rade, i stalno se svađao sa Sadetom oko toga.

Susjedi su rekli da stalno čuli kako Shani brutalno premlaćuje svoju suprugu i svoje kćeri. Jednog dana je čak i posjekao Sadetu makazama ostavivši joj ozbiljne tragove na tijelu. Nije mogla više da trpi i počela je da traži savjet o razvodu. Policija je jedno vrijeme zabranila Shani da prilazi porodici i on se vratio na Kosovo. Sa Kosova joj je slao SMS poruke da ukoliko dođe do razvoda da će je ubiti. Što je, nažalost, juče uradio.

Izvor: Indexonline