“Jedini pečati koji će se koristiti na graničnim prelazima su oni sa oznakom Carine Kosovo”, izjavila je Mimoza Kusari-Lila reagujući na pisanje beogradskih medija o prijedlogu Beograda za uvođenje dvojnih pečata na administrativnim linijama sa Srbijom.

Kosovska ministarka za trgovinu i insustriju Mimoza Kusari-Lila  je u izjavi za Radio KIM kazala da prijedlog beogradskog pregovaračkog tima o uvođenju dva pečata na administarativnim prelazima, za koji je čula iz medija, u svakom slučaju, nije prihvatljiv za kosovsku stranu.

Kusari-Lila je ocjenila da je bilo u planu da se o carinskim pečatima  razgovara na samom startu pregovaračkog procesa jer je o tome, “bilo najlakše diskutovati, ali da je Beogradski tim zakomplikovao situaciju i doveo do današnjeg stanja na terenu”.

“Pečati su bili najlakši za diskusiju, međutim Beogradska strana je iskomplikovala situaciju. Sada je svaki prijedlog neprihvatljiv za kosovsku stranu. Pečati carine Kosova su jedini pečati koji će biti na graničnim prelazima Kosova”, kazala je Kusari-Lila.