Komandant KFOR-it, Erhard Buhler demantovao je izvještaje o njegovoj vezi sa jednom mladom Albankom. On je za srbijanski tabloid "Alo" čiji je vlasnik Njemac govorio da sve što se o njemu pričalo i pisalo ovih dana proizvod prljave kampanje da bi se on diskreditovao kao posrednik i pregovarač, ali da za to ne krivi ni Beograd ni Prištinu.

"Sve ovo što se danima piše je prljava kampanja koja se vodi protiv mene! Prvo su krenule glasine da sam u vezi sa mladom Albankom, a zatim i da imam djete s njom... Ništa od toga nije tačno! Niti je tačno da moja partnerka ima bilo kakve veze sa Hashimom Thaçijem. Već godinama sam u vezi sa ženom iz Njemačke, s kojom i živim u domovini. Ona nikako nije mlada Albanka, već žena od skoro 50 godina. I da znate, ona ima jugoslovensko porijeklo! Majka joj je Crnogorka, a ima rođake u Srbiji, pa i u Bosni, Hrvatskoj, Crnoj Gori... Ona je, ako mogu tako da kažem, tipična predstavnica bivše Jugoslavije", rekao je Buhler.

Pedesetpetogodišnji njemački general je dalje dodao da nikada nije krio svoj privatni život, ali da se njime ni ne hvali, niti razmeće.

"Za moju partnerku koja je u Njemačkoj zna čak i nekoliko kolega koji su sa mnom na Kosovu, kao i prijatelji koje imam u Srbiji. Čak su pojedini mediji objavili da je izvjesna Helga moja bivša supruga i da ne želi da komentariše moju navodnu vezu sa mladom Albankom. U svemu tome nema ni trunke istine. Niti je pomenuta žena moja bivša supruga, niti sam je ikada video ni upoznao. U tom gradu ne živi moja bivša supruga, niti sam ja imao ikakve veze sa njim... Zaista ne znam otkud ta priča... Jedino je istinito da sam već bio oženjen, ali sam od prve supruge rastavljen već skoro 20 godina. Ipak, razumećete, ne bih želeo o njoj da pričam i da je kompromitujem", razjašnjava dalje komandant KFOR-a.

Iako ga je pogodila “prljava kampanja koja se protiv njega vodi”, Buhler za to ne krivi ni Prištinu ni Beograd.

"Spekulacije da sam u vezi sa rođakom Hashima Thaçija pojavile su se i u beogradskim i u kosovskim medijima. Još jednom vam tvrdim - u tome nema ni trunke istine! Znam da je moja pozicija nezgodna, jer se trenutno nalazim između dvije vatre, Prištine i Beograda, pa ne čude pokušaji da me neko na ovakav način diskredituje i dovede u pitanje moj kredibilitet i nepristrasnost", kaže Buhler, koji sebe smatra za izrazitog evropejca.

- Nisam rasista, niti sam to ikada bio. Ja sam evropejac. Najvažnija stvar su mi mir za sve ljude i za to se cijelog života borim. To mi je jedini cilj. Želim da svim ljudima na Kosovu obezbjedim mir i sigurnost i da niko ne strada", rekao je na kraju razgovora za srbijanski tabloid "Alo" njemački general, koji se u misiji na Kosovu nalazi od 2004. godine.

Moj otac je bio dečak 1941!

Proteklih dana Kosovom se pronijela i priča da je otac generala Buhlera učestvovao u nacističkim akcijama tokom Drugog svjetskog rata, kao i da je čak sudjelovao u stravičnom masakru koji su njemački vojnici počinili u Kragujevcu 1941. godine.
"Čuo sam i za to. Moj otac je imao devet godina kada je navodno kao njemački vojnik učestvovao u akcijama 1941. godine. Rođen je 1932. i mislim da je svima jasno da je bio previše mlad za vojsku, a kamoli za takve zločine", objasnio je Buhler.

Klan Kosova je prvo pisao das je Buhler u vezi sa jednom Albankom, a kasnije je srbijasnki tabloid Press rekao da je djevojka generala Buhlera iz familije supruge premijera Kosova, Lumnie Thaçi.