"Ne želim znati da li postoje činjenice ili ne, ja samo prosto želim Limaja u zatvoru", ovako se obratila tužiteljka EULEX-a, Isabelle Arner, istražiteljima u slučaju Ministarstva Transporta i Telekomunikacija.

Ovo je potvrdio u intervjuu za list "Zëri" bivši oficir Policije u Izvršnom odsjeku za organizirani kriminal, ratne zločine i terorizam u sklopu EULEX-a Troy Wilkinson, koji se isključivo bavio slučajem Limaj.

On je rekao da nije bilo nijedne činjenice vezane za ovaj slučaj. Willkinson, koji je istraživao kompjutere, Servere, diskove..., je izjavio da nijedan podatak nije obrisan na serverima MTPT-a, onako kako je preko medija izjavljeno u to vrijeme.

On je rekao da je misija EU za jačanje vladavine prava na Kosovu, odabir predmeta za istrage izvršila selektivno. Prema njegovim riječima, slučaj Limaja je samo jedan od mnog istražnih predmeta koje je EULEX izabrao.

Amerikanac koji je gotovo dvije godine radio i u UNMIK-u i toliko u EULEX-u je rekao da upliv politike u odabiru slučajeva je evidentan, a pogotovo u međunarodnoj politici.