Portparol KFOR-a Hans-Dieter Wichter odbacuje tvrdnje predsjednika opštine Mitrovica Krstimira Pantića da mu se savjetnik komandanta KFOR-a izvinio zbog onoga što se dešavalo prethodnih dana na sjeveru Kosova.

„Nije tačno da je politički savjetnik generala Buhlera ili drugo ovlašćeno lice uputio izvinjenje gospodinu Pantiću. Ovaj prikaz je izmislio“, navodi portparol u saopštenju dostavljenom medijima.

U saopštenju se navodi da nema razloga da se KFOR izvinjava ni srpskoj niti kosovskoj strani.

Komandant KFOR-a je nepristrasan i uvijek je tako delovao. „Njegov zadatak je da obezbjedi sigurno i bezbjedno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude na Kosovu“, navodi se u saopštenju.

Predsjednik takozvane opštine u Mitrovi, Krstimir Pantić je u Rudaru rekao i da je dobio poziv političkog savjetnika komandanta KFOR-a koji se izvinuo zbog onoga što se dešavalo proteklih dana na sjeveru.

“Na taj način KFOR je priznao da je načinio grešku zato što se stavio na stranu Albanaca i siguran sam da će u u budućnosti pažljivije postupati i voditi računa o tome da su pitanja graničnih prelaza i carine osjetljiva i da se više  neće mešati u rješavanje tih problema” - istakao je Pantić.