Samo nekoliko sati nakon postizanja sporazuma između KFOR-a i predstavnika Vlade Srbije, Borislava Stefanovića i Gorana Bogdanovića, Vlada Kosova je izašla sa svojim uslovima za KFOR, na način kako bi prihvatila zaživljavanje ovog sporazuma.

Na listi od deset tačaka, koje je uspio da osigura "Zëri" nalaze se uslovi Vlade Kosova koje su komandantu KFOR-a, Erhardu Buhleru prezentirani od strane premijera Kosova, Hashima Thaçija, na sastanku održanom u četvrtak, prije nego što je održana vanredna sjednica Vlade Kosova.

Prema pisanju Zërija, premijer Kosova je u četvrtak na sjednici Vlade rekao da se komandant KFOR-a Erhard Buhler saglasio sa tim zahtjevima.
 
Prvi uslov je deblokada puteva na sjeveru zemlje koji vode ka prelazima Jarinje i Brnjak, a koje Srbi blokiraju od dana kada su specijalne jedinice policije Kosova započele akciju preuzimanja ovih prelaza.
 
Drugi uslov je održavanje sadašnjeg stanja na prelazima, što podrazumijeva da oni budu zatvoreni za prolaz robe.
  
Kosovska Vlada traži i da se utvrdi da je KFOR odgovoran za prelaze, koji u principu treba da budu zatvoreni zbog bezbjednosti i proglašenja ograničenene vojne zone.
 
Humanitarna pomoć iz Srbije na Kosovo može da uđe sa vozilima do 3,5 tona na određenim graničnim prelazima, ali nakon procjene neke nezavisne međunarodne specializovane organizacije da postoji potreba za humanitarnu pomoć, dok se dozvoljava prolazak robe za potrebe Srpske pravoslavne crkve.
 
Kako navodi "Zëri", Vlada Kosova zahtjeva kontrolu i utvrđivanje identiteta svih ljudi i vozila koja ulaze na Kosovo.
 
Takođe se zahtjeva kontrola voza koji saobraća na relaciji Beograd- Priština do Zvečana, kao i zatvaranje svih neregistrovanih prolaza između Kosova i Srbije.