Bivšem vršiocu dužnosti direktora Policije Kosova, Beharu Selimiju je najverovatnije bilo žao što nije bio pored svojih kolega tokom akcije preuzimanja kontrole nad graničnim prelazima 1 i 31, koji se nalaze na granici sa Srbijom.

Selimi je siguran da policijska akcija, koja nije bila podržana od strane EULEX-a je proizvela pozitivne efekte s aspekta blokiranja "legalnog kriminala" koji se odvijao na ta dva prelaza više od tri godine zaredom, ali s aspekta stručnjaka u oblasti sigurnosti i on ima nekoliko "neslaganja" što se tiče dugoočnosti čuvanja graničnih prelaza.

On priznaje da Policija Kosova uz svu želju kako bi ispoštovala naredbe odozgo, nema logistička sredstva kako bi održala pod kontrolom granične prelaze u Jarinju i Brnjku.

“Ti granični prelazi se ne mogu održavati i sačuvati bez podrške KFOR-a iz razloga što nedostaju potrebna logistička sredstva, nedostaju helikopteri, bez kojih ne možemo otići na granične prelaze bez da se susretnemo sa kriminalnim grupama koje u svoje svrhe upotrebljavaju i narod, rekao je Selimi, koji je trenutno poslanik iz redova Demokratske partije Kosova.