Izbor budućeg predsjednika Kosova je izazvao ponovna neslaganja dva koaliciona lidera Hashima Thaçija i Behgjeta Pacollija.

Pozivajući se na svoje izvore, list Zëri piše da je prvi čovjek PDK-a, Hashim Thaçi pokušava zaobići politički sporazum postignut između njega, Bahgjeta Pacollija i Ise Mustafe o održavanju predsjedničkih izbora  2012. godine, zatražio da se oni održe u isto vrijeme kada i parlamentarni, u 2013.

Međutim, s takvim zahtjevom se nije složio lider AKR-a, koji je ujedno i prvi zamjenik Thaçija.

Pacolli je prema novinskim izvorima, podsjetio premiejra Thaçija da je sporazum bio da se izbori za predsjednika Kosova održe sljedeće godine a ne kako je on zahtjevao.

Thaçi, videvši da nema podršku od Pacollija za svoj zahtjev odmah se okrenuo na drugu stranu i zatražio podršku od AAK-a, kaže izvor unutar stranke. Prema ovom izvoru, u nedavnom razgovoru između Thaçija i ljudi blisku lideru AAK-a on je zatražio da ove snage podrže njegovu ideju o izborima.

Međutim, dužnosnici AAK su izjavili da neznaju ništa o tome. S druge strane niti podpredsjednik PDK-a, Hajredin Kuçi nije priznao da je PDK raspravljala o ovakvom problemu..

U međuvremenu, dužnosnici LDK-a koji su dio sporazuma izjavili su da će stajati iza ovog sporazuma.