Na graničnom prelazu Jarinje je zabranjen ulazak automobila koje prenose prehrambenu robu ili bilo koju drugu robu iz Srbije.

Vojnici američkog KFOR-a na ovom prelazu su zaustavili i automobile koji su prevozili lijekove, dok su vraćeni i automobili koji su bili puni zapaljivog materijala. Šoferi su izjavili da su američki vojnici KFOR-a naredili zaustavljanje automobila sa robom.

Tu je dozvoljen samo prolaz automobila koji prevoze putnike.

Za razliku od Jarinja, na drugom graničnom prelazu Brnjak kojeg kontrolišu francuski, marokanski i austrijski pripadnici KFOR-a nije bilo toliko rigoroznih kontrola.

U utorak ujutru malim automobilima na ovom graničnom prelazu na Kosovu su ušli mlijeko i hljeb iz Srbije, prenosi "Tanjug".

Na barikadama na sjeveru Kosova, noć je bila mirna ali napeta. Na Kosovu su u toku noći boravili zakozvani ministar za Ksoovo, Goran Bogdanović, šef pregovaračkog tima sa Kosovom, Borislav Stefanović, i savjetnik predsjednika Srbije, Jovan Ratković, gdje se očekuje da će danas nastaviti pregovore sa komandantom KFOR-a, Erhardom Buhlerom.