Nekoliko dana ranije Hrvati su dali signale da u slučaju eskalacije situacije na Kosovu, njihove državne snage koje su u sastavu KFOR-a napustiće Kosovo.

Sada je situacija pod tenzijom na Kosovu postala sinonim pošalica u ovoj zemlji, koju Albanci smatraju prijateljskom zemljom.

Poznati hrvatski portal "Tportal", na naslovnoj strani je objavio tekst koji govori o državnoj akciji u Hrvatskoj, koji su zbog galame i buke zatvorili tri noćna lokala.

U ovom tekstu stoji da dok su izlazili iz lokala (nakon intervencije policije), "Gosti su zapitkivali je li počeo rat i je li Kosovo blizu Hrvatske!".

"Način na koji je izvedena subotnja akcija, pak, na Braču je izazvao valove negodovanja. Inspektori i policija doslovce su izbacivali goste na ulicu, bez bilo kakve priče, izgledalo je prilično ružno. Toliko da su se stranci preplašeno osvrtali oko sebe i zapitkivali je li počeo rat i je li Kosovo blizu Hrvatske! Preplašili su se i ostali ugostitelji, pa su istog trenutka i oni počeli zatvarati svoje kafiće.", citira "Tportal" jednog vlasnika lokala.


U tom lokalu dan prije u posjeti je bila premijerka Hrvatske Jadranka Kosor i ministar Damir Bajs. Ona je pohvalila lokal, rekla je da se ponosi i da je to dobar primjer hrvatskog turizma. I objavljena fotografija je tokom posjete Kosorove tom lokalu.

Pogledajte vijest u originalu:
'Gosti su nas pitali je li počeo rat i je li Kosovo blizu'