Šef srpske delegacije u pregovorima sa Kosovom, Borislav Stefanović, odgovorio je na "napade" ministra Unutrašnjih poslova Bajrama Rexhepija povodom njegovog hapšenja poslije ulaska bez dozvole na teritoriju Kosova.

“Ovo ne doprinosi nikome. Nismo ovdje da provociramo nekoga, radimo ozbiljan posao, u teškim uslovima, ima puno nervoze... Najbolje je da ovu krizu prebrodimo što je mirnije, sa hladnim glavama i da počnemo dijalog", rekao je Stefanović za Radio Slobodna Evropa.

Stefanović je zajedno sa srpskim ministrom za Kosovo u Vladi Srbije, Goranom Bogdanovićem prema izvještajima srpskih medija ušao u Leposavić, sinoć kasno preko tzv. sekundarnih puteva.

Bez obzira na otežanu situaciju, Stefanović vjeruje da još ima mjesta razgovorima. On je optužio Prištinu da se želi povući iz razgovora.
 
“Pokušaji Prištine da se povuku iz razgovora, zbog toga što je svjesna da je i sebe  kao i cio proces dovela pod znakom pitanja djelovanjem od 25 jula, mislim da nije dobro. Mislim da svi treba da smire strasti i da se što prije vratimo pregovaračkom stolu. Mi nemamo dileme, mi znamo da je dilaog preko potreban", rekao je Stefanović.