Negdje oko 19:00 sati revoltirani Srbi su zapalili granični prelaz 1 u Jarinju kod Leposavića. Vijest je prenešene od strane KTV-a dok se paljenje graničnog prelaza nastavlja.

21:21 EULEX je potvrdio da će biti sve prisutniji u ovom djelu Kosova. Glasnogovornik EULEX-a, Heton je izjavio da je situacija u ovom djelu Kosova pod veoma velikom tenzijom. I trupe KFOR-a se dopunjavaju svojim osobljem.

22:14 Čuli su se i pucnji, a lokaciju su nadletali helikopteri KFOR-a. Novinarske ekipe su se evakuisale. Nema potvrde o povrijeđenima.

Mladići srpske nacionalnosti, njih oko 50, došli su iz pravca Mitrovice, zatražili da se okupljeni udalje od punkta, a potom su počeli da ruše i pale objekat na prelazu. U blizini stacionirani američki vojnici KFOR-a.

Komandant KFOR-a, njemački general Erhard Buhler rekao je večeras da je situacija na sjeveru Kosova pod kontrolom, kao i da nema informacija da je u večerašnjim nemirima bilo povrijeđenih.

Buhler je takođe rekao da je u blizini prelaza Jarinje pucano na pripadnike KFOR-a.

21:10 Nekoliko srpskih medija je prenijelo da je zapaljen i drugi granični prelaz kod Branjaka ili granični prelaz 31, ali poslije nekoliko minuta ova vijest je demantovana. Dok prema domaćim medijima takvo što je onemogućeno od strane pripadnika francuskog KFOR-a.

21:06  Prema izjavama srpskih medija Srbi su prije nekoliko minuta zapalili i drugi granični prelaz kod Brnjaka ili granični prelaz 31. Prenosimo direktne snimke paljenja graničnog prelaza koje je emitovala državna televizija Srbije, RTS.

 



19:58 Mladim Srbima nije nimalo smetalo da zapale granični prelaz. Grupa je bila sastavljena od oko 50 pripadnika. Oni su bacali molotovljeve koktele na granični prelaz.




19:50 Prvi koji je reagovao povodom nasilja na graničnom prelazu Jarinje bio je Predsjednik Srbije Boris Tadić. On je pozvao na prestanak nasilja zato što to nije rješenje. 


19:40 Srbi koji su zapalili granični prelaz na glavama su nosili maske. Oni su demolirali prelaz, i kasnije ga zapalili. Mediji izvještavaju i da su se čuli pucnji.