Bošnjački zastupnik u Parlamentu Kosova, Hamza Balje uputio je telegram saučešća porodici Zymberi povodom pogibije Envera Zymberija pripadnika specijalne jedinice Policije Kosova koji je juče podlijegao povrijedama obavljajući svoju dužnost na sjeveru Kosova.

"Sa dobokom tugom smo primili šokantnu vijest da je policajac Republike Kosova, Enver Zymberi obavljajući svoju profesionalnu dužnost i štiteći zakon na sjeveru zemlje, napadnut od nasilnih grupa, podlijegao ranama.
 
Policajac Enver Zymberi će ostati upisan u analima kosovske državnosti, kao primjer požrtvovanja i profesionalnalnosti pri uspostavljanja zakona na cijeloj teritoriji Republike Kosova, pri tome ne štedeci ni svoj život.
 
Smrt Envera Zymberija je veliki gubitak za vašu časnu porodicu a i za sve poštene građane naše zemlje.
 
Saosjećamo sa Vama u vasem bolu i tuzi, i u ime bošnjačke zajednice i u moje lično ime, molim vas da primite moje najiskrenije saučešće, i neka mu dragi Allah podari rahmet i džennet, a vašoj porodici sabura da istrajete u vašoj i našoj tuzi i bolu", stoji u telegramu saučešća koje je uputio zastupnik Hamza Balje.