Ministar unutrašnjih poslova, Bajram Rexhepi potvrdio je da je postignut dogovor sa KFOR-om o povlačenju specijalnih jedinica sa graničnih prelaza na sjeveru 1 i 31. On je za KTV rekao da su specijalne jedinice završile svoju misiju.

"Specijalne jedinice su završile svoju misiju, a njihova misija je bila vraćanje zakonitosti na prelazima 1 i 31.", rekao je Rexhepi koji je dodao da će sada na graničnim prelazima na sjeveru biti postavljeni policajci sastavljeni od Srba i Albanaca a takođe i od carinika Srba i Albanaca.

On je potvrdio da će policija i carinski službenici biti pomagani od KFOR-a, jer je prema njemu, ova misija odgovorna za sigurnost u zemlji. Ministar unutarnjih poslova najavio je da će policijski i carinski djelatnici biti poslani na granicu helikopterom dok se situacija na sjeveru ne poboljša.

On je također rekao da je data ideja da policijski i carinski djelatnici rade sa produženim radnim vremenom od 12 do 24 sati. S druge strane srpska televizija izvještava da su putevi ka Leposaviću i  Zubinom Potoku i dalje blokirani.

/indeksonline/