Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Rexhepi izjavio je danas da je Nenad Đurić, bivši komandir policijske stanice u Zvečanu, ostao bez posla.

Ostala trojica komandira koja su uložila žalbe na rješenja o otkazu imaće mogućnost da se vrate na posao, istakao je Rexhepi u izjavi za medije precizirajući da još uvijek nije doneo zvaničnu odluku po pitanju njihovih žalbi.
 
“Odlučio sam da preimenujem odluku generalnog direktora policije ali samo za Đurića koji definitivno ostaje bez posla. Ostala trojica će možda biti vraćena na posao ali imam vremena mjesec dana i moguće je da ću odlučiti tokom nedjelje”, kazao je Rexhepi.

On nije mogao da precizira ko će vršiti dužnost komandira policijske stanice u Zvečanu,  istakavši da će tu operativnu odluku donijeti direktor policije.

Bivši komandiri policijskih stanica u Zvečanu Nenad Đurić, u sjevernom dijelu Mitrovice Bratislav Kragović, na prelazu Brnjak Zoran Miljković i Radomir Radosavljević koji je bio zadužen za obezbjeđenje Suda u Mitrovici 5. jula dobili su otkaze, odbivši prethodno naredbu o rotaciji radnih mjesta.

Nakon što su im uručena rješenja o otkazu sa posla ova četvorica policajaca imali su rok od osam dana, za ulaganje žalbe što su i učinili u navedenom roku.