Bivši komandiri policijskih stanica srpske nacionalnosti na sjeveru Kosova, koji su bez posla ostali jer nisu prihvatili odluku o rotaciji, uložili su žalbe na otkaz. O njihovom evenualnom daljem angažmanu u policiji odlučiće ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova.

Direktor policije Kosova Reshat Maliqi radiju je kazao da su bivši policijski komandiri uložili žalbe na rješenje o otkazu.

“Od njih smo primili žalbe zbog otkaza u zakonskom roku i predali ih ministru Rexhepiju, tako da će o njihovoj sudbini odlučiti ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova”, rekao je Maliqi.

Maliqi je sitaciju u policijskim stanicama na sjeveru Kosova ocjenio stabilnom.

“Redovno primam izvještaje o svakodnevnim aktivnostima, situacija je mirna i ja sam zadovoljan kako se tamo radi. Videćemo kasnije šta će se desiti, sve zavisi od rješenja koje će doneti ministar. Nisam željan da izgubim profesionalce, ljude koji su do sada radili”, kazao je Maliqi.

Bivši komandiri policijskih stanica u Zvečanu Nenad Đurić, sjevernom dijelu Mitrovice Bratislav Kragović, na administrativnom prelazu Brnjak Zoran Miljković i Radomir Radosavljevic koji je bio zadužen za obezbjeđenje suda u Mitrovici, 5. jula dobili su otkaze odbivši naredbu o rotaciji radnih mjesta. Oni su imali rok od osam dana, koji ističe u ponoć, za ulaganje žalbe.