Premijer Kosova, Hashim Thaçi sastao se juče u Prištini sa bivšim hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem. Ocjenjeno je, da je nakon godina krvavih ratova, vrijeme za mir i toleranciju na prostorima bivše Jugoslavije.

Tema razgovora dvojice zvaničnika bila je bilateralna saradnja Kosova i Hrvatske, saopšteno je medijima iz Vlade Kosova.

Thaçi i Mesić su tokom susreta istakli da Kosovo i Hrvatska imaju odnos uzajamnog poštovanja.

"Obe zemlje se obavezuju na izgradnji mira i tolerancije između naroda zemalja regiona, ali se zalažu i za integraciju u Sjeverno-atlanske strukture", stoji u saopštenju.

"Državama nastalim raspadom bivše Jugoslavije, a koje su izašle iz perioda dugog sukoba i krvavih ratova, potrebna je nova klima, odnosno tolerancija i razumijevanje radi integracije u Evropsku Uniju", ocjenjeno je na sastanku Thaçija i Mesića.

Stjepan Mesić se ranije juče sastao i sa predsjednikom Skupštine Kosova Jakupom Krasniqijem, a tokom današnjeg dana predviđen je sastanak sa bivšim albanskim predsjednicima i bivšim kosovskim predsednikom Behgjetom Pacollijem, na čiji je poziv i doputovao na Kosovo.