Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović negirao je da će tokom šeste runde pregovora s Prištinom biti riječi o dugu žitelja sjevernog Kosova za struju.

"Netačno je da će dug za električnu energiju biti predmet predstojećih razgovora u Briselu", rekao je Stefanović.

Stefanović je kazao da dugovanja za električnu energiju nisu predviđena planom i da je očigledno da Tahiri koristi svaku priliku da takvim izjavama doprinese boljem pozicioniranju prištinskog tima i nje same.
Prema njegovim riječima, Tahiri takvim izjavama, zbog različitih pritiska, želi i da uvjeri kosovsku javnost u neophodnost nastavka pregovora sa Beogradom, kao i da se ti pregovori vode u njihovu korist.

Beograd i Priština su tokom dosadašnjeg dijaloga uspjeli da se dogovore o slobodi kretanja građana, matičnim knjigama i načelno o nostrifikaciji univerzitetskih diploma.

Prema saopštenju kosovske vlade, teme šeste runde dijaloga u Briselu biće telekomunikacija, energetika, slobodna trgovina i katastar.

Šefica prištinskog tima Edita Tahiri je rekla da će tokom predstojeće runde razgovora Priština tražiti da srpske vlasti plate račune za struju koju je Kosovska elektroenergetska korporacija isporučila stanovncima sjevernog dijela Kosova, nastanjenog uglavnom Srbima. Riječ je o dugu za otprilike 12 godina, rekla je Tahiri.