Generalni direktor Kosovske policije Reshat Maliqi je dao otkaze četvorici komandira policijskih stanica na sjeveru Kosova, koji su prethodno bili suspendovani zbog odbijanja odluke da pređu na druga radna mjesta.

Prema pisanju Telegrafa, odluka generalnog direktora je bazirana na rezultate istrage koje je uradila Jedinica profesionalnih standarda Policije Kosova, gdje su pronađena teška disciplinska kršenja, kao što su: nepoštovanje i odbijanje odluke da pređu na druga radna mjesta kao i tri dana za redom nepojavljivanje na poslu.

Saznaje se da su otkaze dobili: Bratislav Kragović, komandant na prelazu Jarinje; Nenad Đurić, komandir polcijske stanice u Leposaviću; Zoran Miljković, komandir policijske stanice u Zubinom Potoku i Radomir Radosavljević, komandir policij stanice u Zvečanu, koji se nisu složili sa odlukom generalnog direktora Policije o "rotaciji" na nova radna mjesta.

“Odluka generalnog direktora je bazirana na rezultate istrage koje je uradila Jedinica profesionalnih standarda Policije Kosova, koja se bazirala na član 46 tačka B Zakona o Policiji Kosova, i Administrativnom uputstvu Ministarstva Unutrašnjih Poslova 15/08", izjavio je izvor lista unutar Policije Kosova.

/telegrafi/