Muftija Kosova  Naim Tërnava isključuje mogućnost  da je Islamska zajednica Kosova znala da su temelji za izgradnju džamije postavljeni na prostoru prištinskog Univerziteta. Prije nego je počeo islamskim vjernicima u Uroševcu kazivati o noći Miradža, muftija Tërnava je izjavio novinarima da su bljuvotine onih koji govore da se džamija gradi u blizini Folozofskog Fakulteta, prenosi Kosova Live.

„Islamska zajednica ima svoju riječ, ona odlučuje o podizanju i gradnji džamija i niko drugi na Kosovu. Ovo treba svako da zna“, kazao je odlučno Tërnava.
 
On u potpunosti opravdava zahtjeve islamskih vjernika o gradnji još jedne velike džamije u Prištini, ali nije siguran o izabranom načinu onih koji klanjaju na ulici u znak protesta.
 
Tërnava je dodao da se uz institucionalnu podršku rješavaju svi problemi i da će to isto učiniti i Islamska zajednica Kosova. On vjeruje da će opštinska Skupština Prištine i njen gradonačelknik Isa Mustafa podržati zahtjeve islamskih vjernika i u kratkom vremenskom periodu udovoljiti njihovim zahtjevima.

Muftija Tërnava je izjavio da je protiv svake vsrte nasilja koje bi mogla vlast primjeniti prema vjernicima i pozvao sve one koji idu u džamiju da svojim ponašanjem ne izazivaju nezadovoljstvo kod ostalih građana.