Nakon tri dana izvrsne muzike, druženja na hiljade mladih i nastupa bendova i DJ-eva sa Kosova, ali i zemalja u okruženju počevši od Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bugarske, Albanije, Velike Britanije, Ukraine završen je rano jutros prvi muzički festival NGOM u Prizrenu.

Prizren je u protekla tri dana zaista bio grad mladosti, muzike, zabave, govorilo se različitim jezicima i nije zabilježen ni jedan incident. Gosti su spavali po ovdasnjim hotelima a za one koji vole nešto drugačije bio je obezbjeđen kamp uz reku Bistricu.
 
Bendovi su nastupali na Šadrvanu, Marašu, bivšem parkingu pored Bistrice i keju naspram Sinan pašine džamije. Nastupi, kojih je pratilo više hiljada mladih, bili su do ranih jutarnjih sati a i u popodnevnim satima orgaznizovane su žurke.

Vrijeme je na svu sreću poslužilo organizatore kako bi ova prva edicija prošla u najboljem redu. Mladih Bošnajka iz Prizrena, na žalost, bilo je vrlo malo i ako je bilo i takvih koji su bili angažovani kao fotografi a nekolicina njih je spavalo i u kampu - u šatorima. Po njihovim riječima bilo je odlično izrazivši žaljene zašto se veći broj njihovih vršnjaka iz bošnajčke zajednice ne uključuje u ovakve i slične manifestacije.



{gallery}galerije/NGOM{/gallery}
Foto: Haris Alija
{jcomments on}