Sinoć pred ponoć završeno je asfaltiranje puta do sela Lokvice i Stružje. Postavljen, je naime, drugi -završni sloj ove saobraćajnice koja je počela sa radom još prošle godine. Zbog velikih klizišta prouzrokovanih mnogobrojnim kišama prošle i ove godine konačni završetak radova odlagan je do sinoć.

Put je dosta proširen, prokrčena je šuma, izgrađeno je više potpornih zidova. Prvobitna cijena bila je 2,4 miliona eura, ali je došlo do povećanja zbog naknadnih i nepredviđenih radova.

Omogućićemo na ovaj način mještanima Lokvice, nekada centra ovog dijela prizrenske opštine, ne ostanu na svoja imanja. Iz sela, u kojem je ostalo njih nekoliko stotina, se, naime, zbog neperspektivnosti, nezapošljenosti ali i lošeg puta posljednjih decenija iselio veliki broj žitelja ovog podšarplaninskog sela. Novoizgrađena škola je sve praznija, a preostali stanovnici dovedeni u jako tešku situaciju.

Vjeruje se da će ovaj put  “oživjeti” Lokvicu, samo da se ne desi da kao neke njihove komšije prodaju imovinu pa sve ovo bude “medveđa usluga”. 
{jcomments on}