Kancelarija Generalnog Auditorija Kosova identificirala je brojne zloupotrebe tokom revizije finansijskih izvještaja za 2010. godinu u Opštinu Prizen. Tokom revizije finansijskih izvještaja revizor je naveo da je Opština platila 40 radnika u obrazovanju kroz kategoriju roba i usluga, a ne kategoriju plata i nadnica.

"Iznos od 110.703 eura je prezentiran u Financijskim izvještajima kao neisplaćene obaveze na ime plata i nadnica u departamentu obrazovanja. Našli smo 10 slučajeva u kojima ugovori o radu ne odgovaraju plaćenim iznosima", stoji u revizorovom izvještaju, prenosi Zëri.

Također u ovoj opštini, revizor je također našao i veze sa sa ugovorima o projektima koji nisu bili planifikovani Javnim nabavnim planom, kao što je "Izgradnja Doma kulture" u rodnom mjestu gradonačelnika, Ramadana Muje, selo Zhur, gdje je iznos ugovora bio 526 hiljade i 210 eura, "Izgradnja rezervoara vodovoda" u selu Zagradska Hoča u vrednosti od 33.928 eura, kao i "Izgradnja trotoara" u ulici "Shaip Spahiu" u vrednosti od 146 hiljade eura...
{jcomments on}