Pred građanima, predstavnicima NVO i ostalim subjektima prizrenske opštine na javnoj debati predsjednik Ramadan Muja prezentovao je svoj polugodišnji rad. Za to je bio i kuđen i hvaljen.

 U svom izlaganju predsjednik Muja je naglasio da mu je  realizacija zahtjeva građana i ispunjavanje zacrtanih planova i projekata bio i jeste prioritet politike tima kojeg on menadžira. Podrobno je govorio o tome sta je sve urađeno u proteklih skoro šest mjeseci ove godine. Građani a pogotovu poslovni ljudi su, međutim, različito reagovali na sve to. Neki su ga napadali a drugi mu davali  podršku.
 
“Prvo predsjednik opštine treba sam da promjeni razmišljanje, zatim da staf kojeg on vodi  to isto učini - ukoliko želimo da idemo dalje- kazao je između ostalog  Neziri.    
 
Njemu nije ostao dužan predsjednik Muja koji je kazao da ga dobro poznaje i zašto on bas tako javno govori.
 
“Gospodin Neziri tražio je od mene da zatvorim pijacu i ako sam ja kao predsjednik dužan da omogućim građanima da trguju na opštinskom zemljištu. On je vršio pritisak na različitim segmentima ne birajući sredstva za to. Koristio je medije pišući i obmanjujući javnost ovim povodom” – kazao je između ostalog predsjednik Muja.
 
“Ja od vas predsjednice zahtjevam da iskoristite svoj autoritet i istrajete u svojim namjerama da se mnogo toga dovede u red. Ako popustite,  svi, počevši od mene, možemo naći nešto što bi smo mogli da zloupotrebimo u svoju korist” – istakao je Aziz Likaj.
 
“Poslednjih godina maturanti gimnazije u Veležu ne mogu da polože državni ispit. Slično je i sa polumaturantima. Prošle godine samo njih troje je položilo ispit polumature. Da li je ovo gajenje neke vrste nepismenosti i to u nižoj srednjoj skoli i u gimnaziji. To je uznemiravajuće je  ne samo za mene nego za sve građane ovog dijela opštine ” – naglasio  je Simon Veselaj.
 
Poštujući demokratsko pravo, i drugačiji način razmišljanja,  predsjednik Muja je istakao da su ovakve debate dobro došle kako za građane tako i predstavnike opštinske vlasti u evidentiranju  mogućih problema koji brinu stanovnike ove druge po veličini kosovske opštine.