Ministarstvo unutrašnjih poslova okončalo je process dizajniranja registarkih tablica Republike Kosova. Tokom godine, inicijali "KS" biće zamjenjeni sa inicijalima "RKS".

Najprije će nove registarske tablice dobiti vozila diplomatskih misija. Posebni brojevi su rezervisani za vozila američke ambasade u Prištini. Njihova izrada će početi uskoro i za tri naredna mjeseca počeće njihova distribucija.

Za razliku od pasoša, Ministarstvo unutrašnjih poslova je tokom izrade dizajna na registarskim tablicama upotrijebilo sve bezbjednosne kriterijume određene od strane Europske Unije.

Ambasade, Kancelarije za veze i sve ostale diplomatske misije  i konzularna odjeljenja na Kosovu biće prvi, čija će vozila dobiti nove registarske tablice.

Iako još uvijek Rusija nije priznala Kosovo, sa tablicama zemlje domaćina biće opremljena i vozila ruske Kancelarije za vezu u Prištini, kao i ostalih akreditovanih država na Kosovu, jer tako zahtjeva Bečka Konvencija.

Proces izdavanja novih tablica, prema riječima Fisnika Rexhepija, političkog savjetnika  ministra unutrašnjih poslova Zenuna Pajazitija, odvijaće se u tri faze, dok će njihova cijena biti ista kao i do sada.