Kosovska energetska korporacija saopštila je da je, o miješanju srpskih energetskih operatera na sjeveru Kosova, obavjestila nadliježne organe.

"Posljednjih nedjelja, KEK je saznao  da su energetski subjekti koji nemaju dozvolu za rad i  koji nisu registrovani na Kosovu ("Elektrokosmet" i "Elektroprivreda Srbije") poslali račune za utrošenu struju potrošačima za novembar 2009. u sjevernom dijelu pored rijeke Ibra", navodi se u saopštenju KEK-a. 

Nadalje, korporacija stoji iza stava da svi oni potrošači na Kosovu treba da plate potrošenu električnu energiju, nezavisno od lokacije na kojoj se nalaze ili kojoj nacionalnosti pripadaju, onom energetskom subjektu koji je legalan i ima dozvolu za obavljanje aktivnosti distribuiranja struje na osnovu važećih Zakona i Regulativa na Kosovu.

"KEK je jedina registrovana i legalizovana kompanija za cijelu teritoriju Kosova koja vrši distribuciju električne energije i jedini javni dobavljač koji ima  pravo da šalje račune, vrši naplatu i pruža usluge potrošačima", kaže se na kraju u saopštenju KEK-a.