Kosovo sada ima jednu veliku Vladu, koja po broju ministara, mjesta zamjenika ministara, ministara i zamjenika ministara prevazilazi druge zemlje u regionu i EU. Kosovo ima Vladu, koja je formirala po dva tri radna mjesta za jedno koliko je bilo potrebno.

Neki su opisali ovo kao "rehabilitaciju doprinosa" političkih stranaka na vlasti. Drugi su ocjenili kao dio interesa dva lidera partija na vlasti. Deklarativno, Vlada kaže da je transparentna. .., jer ima dobre odnose sa medijima, sa javnsošću, sa parlamentom.

No, ova vlada još uvijek nema glasnogovornika. Za četiri mjeseca rada, njen lider Thaçi uspio je stvoriti dupla mjesta za spoljnu politiku, za zdravstvo, i za mnogo drugih resora. On je podijelio ministarstva kako bi proizveo nova ministarstva, pa čak i formirao ih od početka.

Međutim, još uvijek nije došlo vrijeme da izabere vjernog glasnogovornika, koji bi obavještavao o radu Vlade. Jedina alternativa za medije povodom transparentnosti je kontakt sa ministrima (koje u većini slučajeva je nemoguće kontaktirati), onda sa zamjenicima ministara, koji kažu da se mediji trebaju obratiti ministrima...
{jcomments on}