Predstavnici Kosovskog demokratskog instituta izrazili su zabrinutost o realizacija opštinskih budžeta prizrenskog regiona za period januar-decembar 2010. Na osnovu njihovog izvještaja, kojeg su prezentovali novinarima,  opozicija je izjavila zabrinutost zbog zloupotreba javnih sredstava u svrhu političkih promocija sa obrazloženjem da su opštinski budžeti osjetno povećani u tom vremenskom periodu.

Kreshnik Basha je ispred ove organizacije istakao da je veoma važan element, koji može pojasniti ove sumnje i pomoći u otkrivanju finansijskih izvora političkih subjekata, prezentacija stanja njihovih bankovnih računa.

“Ovo je zbog  toga što su politički subjekti stalno izbjegavali da objave porijeklo svojih sredstava a prateća dokumenta nisu dostavljali iako su po zakonu na to bili obavezni. Ovo je veoma važno, pošto je na osnovu istraživanja CRINIS- a  primjećeno da su, primera radi, u Prizrenu politički subjekti potrošili oko 388 hiljada eura ili blizu 17 i po procenata od ukupnih obezbjedjenih sredstava u svim opštinama na Kosovu”.

V.G.