Snijeg koji je pao danas otežao je saobraćajani promet. Međutim, putevi su prohodni izjavili su policijski dužnosnici. Do podneva su također bili prohodni i regionalne prometnice kao o granični prijelazi.

Dužnosnik za informisanje ispred Policije Kosova, Sabrije Kamberi je za RTK izjavila da do podneva nije bilo nekih velikih prepreka koje bi mogle ugroziti promet u saobraćaju, iako je saobraćaj u osnovi otežan.  Policija Kosova apeluje na vozače da povećaju opreznost tokom vožnje i da ne izlaze u saobraćaj bez neophodne zimske opreme.

Meteorolozi predviđaju poboljšanje vremenskih uslova u narednim danima. Neće biti padavina velikog intenziteta. Direktor Hidrometeorološkog Instituta Kosova, Sylë Tahirsylaj kaže kako će se u narednim danima temperature povećati.

"Ove padavine neće biti intenzovnog karaktera, prestaće tokom današnjeg dana i temperatura će do kraja sedmice porasti i do 10 stepeni Celzija. Od kraja sedmice biće opet padavina sa jačim intenzitetom, što je normalno za ovo doba godine, što se tiče klimatskih uslova oni će usloviti otapanje snijega  koji je pao", rekao je Tahirsylaj.

RTK