Premijer Hashim Thaçi izjavio da je opozicija frustrirana, negirajući optužbe da vlada u prvih 100 dana nije imala rezultate.

"Želim da naglasim da je moja vlada održala obećanje za povećanje plata već u prvih trideset dana rada, zato mislim da je to jedno izvanredno dostignuće koje naši građani znaju da cijene”, rekao je Thaçi u intervjuu prištinskom listu "Express".
On je naveo da su formirane dve komisije koje rade na izbornim promjenama za izbor predsjednika, a u vezi izbora Jahjage za predsjednicu Kosova, Thaçi je rekao da je to bilo zajedničko rješenje pozicije i opozicije.

"Predsjednica je dobro započela svoj posao, prisutna je u diplomatskom svijetu, aktivna je i ponaša se kao nadstranačka ličnost. Pokušava i igra solidnu ulogu odgajanja građanskog i političkog jedinstva", rekao je Thaçi.

Govoreći o optužbama da želi da koristi policiju Kosova pomoću nekih ljudi iz Obavještajne službe Kosova, Thaçi je kazao da je to više zlonamjeran pokušaj koji ne može biti nikome u interesu, ni poziciji ali ni opoziciji.