Svakodnevni rast kriminala u zemlji, a posebno brojna ubistva kojih je svakog dana sve više i više, bilo na ulicama, po školama ili u dvorištima kuća, je zbog neuspjeha Policije i Ministarstva Unutrašnjih poslova, zbog nedjelovanja i rasvjetljavanja slučajeva.

Čak i sigurnosni stručnjaci i vodeće opozicione partije glavnu krivicu za teška ubistva koja rastu iz dana u dan bacaju na MUP i njegovo vođstvo. Oni ocjenjuju da ministar MUP-a, Bajram Rexhepi, kako bi pokrio svoj nerad, za koji je angažiran, bavi se pitanjima za koje sam Rexhepi smatra da su od značaja a ne bavi se pitanjima koja mu po dužnosti pripadaju.

Kao što je poznato, dva mjeseca osim konforntiranih izjava sa EULEX-om, Rexhepi je govorio i o razgovorima između Kosova i Srbije, najavljujući i sam izlazak kosovske delegacije iz istih.

Rexhepi opovrgava ove krivnje, rekavši da se čuda ne dešavaju preko noći.

"Ja nemam vremena da se upuštam u rad za koji drugi misle da je prevashodan. Mi imamo policiju, ali rezultati ne mogu biti čuda u kratkom vremenskom periodu", rekao je Rexhepi, koji je pozvao opozicione subjekte da ovo pitanje otvore raspravom Parlamentu.

/zeri/
{jcomments on}