Premijer Hashim Thaçi, predsjednik Parlamenta Jakup Krasniqi, bivši ministar Ekonomije i Finansija Ahmet Shala, bivši ministar Obrazovanja a sada ministar Inostranih poslova, Enver Hoxhaj, kao i nekoliko drugih ministara vladinog kabineta ne vjeruju sistemu kosovskog javnog obrazovanja.

Oni su svoju djecu poslali po privatnim školama, i tako "pogazili obećanja koja su dali".

Reforme u javom obrazovanju i poboljšanje infrastrukturnih uslova po školama, koje nisu raspoređene prema obećanjima Thaçija i Hoxhaja, prvi koji obrazovanje uvijek vidi kao prioritet, a drugi koji stalno ponavlja da se obrazovanje na Kosovu može uporediti sa obrazovanjem u zemljama Evropske Unije, svjedoči da oni nisu vjerovali u ono što su govorili.

Sin premijera je završio pet razreda škole u osnovnoj školi "Treći milenijum" i u školskoj 2009/2010. je prešao u šesti razred u školi "International School of Prishtina" (Međunarodna škola Priština), koja funkcionira u sklopu obrazovnog centra "Gulistan", gdje takođe pripada i prethodna škola "Mehmet Akif", dok je Hoxhaj dok je bio ministar Obrazovanja i "vatreno" govorio da je javno obrazovanje naprijedovalo, upisao jedno od svoje djece u školi "Treći mijelnijum".

/zeri/
{jcomments on}