Lider Demokratskog saveza Kosova (LDK) Isa Mustafa ocjenio je 100 dana vlade Kosova kao neuspješne i istakao da su na čelu vlade došle "beskrupulozne ličnosti, koje pokušavaju da prevare svakoga".

Mustafa je ocjenio na konferenciji za novinare da je vlada Hashima Thaçija, "vlada okova, koja ima za cilj da sve što uradi, čini za sebe i da nije ispunila nijedno od datih obećanja".
 
Prema njegovim riječima, jedina stvar koju je učinila ova vlada jeste da hapsi ljude koji su radili, aludirajući na sedam uhapšenih radnika Opštine Priština.

Mustafa je rekao da podržava rad Policije Kosova ali da se ne slaže sa neformalnim strukturama koje rukovode državom Kosovo.
 
Lider LDK-a je predstavio, kako je rekao ekipu stručnjaka za "demokratsku vladavinu", koju su prošle nedjelje mediji nazvali "vladom u senci".
 
On je pozitivnim ocjenio sporazum između njega, premijera Hashima Thaçija i lidera Alijanse novo Kosovo, Behgjeta Pacollija o izboru Atifete Jahjage za predsjednicu Kosova, čime je rješena institucionalna kriza nastala nemogućnošću izbora predsjednika Kosova, zbog odbijanja opozicije da učestvuje na sjednicama gdje se glasalo za predsjednika.